top of page
Londrada düzenlenen Gold Movie Awards Goddess Film festivaline gidip oradaki atmosferi yaşamak çok keyifliydi, ödülümü alıp gelmek, orada herkesle tanışıp  özel paylaşımlarda bulunmak çok keyifliydi, umarım daha güzelleri, çalışan üreten herkesin karşısına çıkar, o anın tadına varır.  ​  Baturhan Bilgin
Londrada düzenlenen Gold Movie Awards Goddess Film festivaline gidip oradaki atmosferi yaşamak çok keyifliydi, ödülümü alıp gelmek, orada herkesle tanışıp  özel paylaşımlarda bulunmak çok keyifliydi, umarım daha güzelleri, çalışan üreten herkesin karşısına çıkar, o anın tadına varır.

GOLD MOVIE AWARDS

Londrada düzenlenen Gold Movie Awards Goddess Film festivaline gidip oradaki atmosferi yaşamak çok keyifliydi, ödülümü alıp gelmek, orada herkesle tanışıp  özel paylaşımlarda bulunmak çok keyifliydi, umarım daha güzelleri, çalışan üreten herkesin karşısına çıkar, o anın tadına varır.

Baturhan Bilgin

HÜRRİYET BURSA

Hayat Sanatla Özgürleşti  Baturhan Bilgin, on yıllık mühendislik kariyerini hayalleri ve hedefleri doğrultusunda bir kenara bırakıp, onu heyecanlandıran yönetmenlik işinin ardından gitmeye karar vermiş biri. Yerleşik hayatı Bursa'da olmasına rağmen, yer mekan fark etmeksizin, kısa film, belgesel, klip çekimlerinin onu götürdüğü yerlerde sanatını gerçekleştiriyor. Üstelik kurumsal hayatı bıraktığı günden bu güne, çektiği kısa filmleri, dünyanın farklı noktalarındaki yarışmalarla taçlanmış. Yeni şeyler öğrenmek ve üretmek, onun için bir yaşam biçimi olmuş. Baturhan Bilgin'in kurumsal hayattan sanatla özgürleşen hayatının hikayesi, Ne Yerdeyiz Ne Gökte röportajında.  Kendinden bahseder misin? Mühendislikten yönetmenliğe geçişin nasıl oldu?  B.B: Ben on yıllık mühendislik kariyerimi kenara bırakan, kurumsal hayattan bıkmış insanlardan biriyim.Tabii ki dünyada tek değilim. Hayatımı artık fotoğraf ve video ile geçindiriyorum. Sanırım bir çok insanın yapmak istediği ve hayalini kurduğu bir pr

Hayat Sanatla Özgürleşti

Baturhan Bilgin, on yıllık mühendislik kariyerini hayalleri ve hedefleri doğrultusunda bir kenara bırakıp, onu heyecanlandıran yönetmenlik işinin ardından gitmeye karar vermiş biri. Yerleşik hayatı Bursa'da olmasına rağmen, yer mekan fark etmeksizin, kısa film, belgesel, klip çekimlerinin onu götürdüğü yerlerde sanatını gerçekleştiriyor. Üstelik kurumsal hayatı bıraktığı günden bu güne, çektiği kısa filmleri, dünyanın farklı noktalarındaki yarışmalarla taçlanmış. Yeni şeyler öğrenmek ve üretmek, onun için bir yaşam biçimi olmuş. Baturhan Bilgin'in kurumsal hayattan sanatla özgürleşen hayatının hikayesi, Ne Yerdeyiz Ne Gökte röportajında.

Kendinden bahseder misin? Mühendislikten yönetmenliğe geçişin nasıl oldu?

B.B: Ben on yıllık mühendislik kariyerimi kenara bırakan, kurumsal hayattan bıkmış insanlardan biriyim.Tabii ki dünyada tek değilim. Hayatımı artık fotoğraf ve video ile geçindiriyorum. Sanırım bir çok insanın yapmak istediği ve hayalini kurduğu bir projeyi gerçekleştiriyorum. Bir amacım var ve bu amaç doğrultusunda da inatla devam etmeye çalışıyorum diyebilirim. Sürekli üretiyorum. Sanatla uğraşmaya çalışıyorum. Geçmişimde de zaten bununla ilgili disiplinlerde çalıştım fakat onları daha çok amatör seviyelerde bıraktım. Şimdi ise hayatımın her parçasında her alanında sanat olan bir yaşam biçimim var. Şu an hayatım, kurumsal hayattaki çalışma biçimi gibi değil. Düzenli olarak gelir kazanma biçimim yok. Bunun zor tarafları var ama ben artık sürekli yeni bir merak ve arayış içindeyim. Bu arayış benim karakterime de çok yansımış bir özellik. Bunu sürdürmeye devam ediyorum. İlginç bir geçmişim var. Profesyonel sporla da uğraştım, bir yandan da resim yaptım. Ortalama sekiz sene kadar resim üzerine çalıştım. Hayatta sosyal yaşamın en kolay düzene girdiği faktörün kazançla ilgili olduğunu biliyoruz. Burası da bir Avrupa ya da Amerika ülkesi değil. Örneğin, sosyal yaşamda bir çöpçüden bahsedelim, bu sosyal yaşam içinde çöpçü arkadaşımızla burada sohbet edelim desek, kendisi ne yazık ki "ben çöpçüyüm" demekten çekinebilecek hissiyatta olur. Ama Amerika'da çöpçülük yapan birinin benim şu an alamayacağım bir arabayı sosyal hayatında almış, kullanıyor ve her türlü arkadaş çevresinin olması çok normal karşılanır. Ama bizim ülkemizde durum böyle değil. Haliyle para sizi burada sınırlamaya başlayan en temel noktaya geliyor. Ta ki belirli bir yaş durumuna gelene kadar. Kişiliğinizde de "parayla çok mevzum yok." diyebiliyorsanız, sizi paradan özgür bırakan bir neden doğuyor. Yoksa benim için mühendisliğe devam etmek işin kolayıydı. Zaten yapıyordum. Ben, bence oraya ait değildim ve bence bu işi benden daha istekli ve iyi yapan insanlar vardı.

Bir işi yaparken istek ve heyecan duymak önemli mi?

B.B: Kesinlikle çok önemli. Örneğin bana kısa film projesi ya da klip çekmek isteyen biri geldiği zaman, anlatırken heyecan duymuyorsa ve bu projesinden emin değilse, o işi yapmam genellikle mümkün olmuyor. Ben de her zaman söylerim, "projesine emin olmayan insanın gelip benimle konuşacak hiç bir şeyi yok." derim. Projesine emin oluyorsa ben zaten her zaman, sonuna kadar varım. Bu ülkede genel sorun orada başlıyor. Ben de artık kendi hayallerimden eminim ve bu inançla mühendisliği bırakmaya karar verdim. Bu ülkede bizler çocukken hedeflerimizden, hayallerimizden emin olsak, bence doğru yöneliriz diye düşünüyorum.

Bırakalı ne kadar oldu?

B.B: İki sene.

Bu sürede neler yaptın? Değişim süreci sancılı oldu mu?

B.B: Aslında on yıl mühendislik yaparken son beş yıl içerisinde bunları aynı anda yürütüyordum. İşin etik boyutuna uysun diye fotoğraf ve video çekimlerim daha bilinmez kalıyordu. Hafta sonları ve geceleri birbirine çakışmayacak bu işleri yürütmeye çalışıyordum diyebilirim. Bıraktıktan sonra bu iki sene de artık rahatça bu işi yapabildiğimi gördüm. Artık herkese bir teklifle, bir proje ile gitmeye başlayabildim. Zor bir iki seneydi . Eskiden durumum birinin karşısında "ben aslında kitap yazıyorum ama bir yandan da memurum" demek gibiydi. Şimdi artık "Ben kitap yazarıyım" diyebilmek gibi. Bu beni çok özgür bırakan bir durum. Ama ülkenin ekonomik durumlarından dolayı da bir o kadar kısıtlayan bir dönem yaşıyoruz. Üç ayda bir gündem değişiyor. Ekonomi sürekli bununla çalkalanırken siz de ona göre yaşamaya çalışıyorsunuz.

Şimdi sana mesleğin sorulduğunda ne diyorsun?

B.B: Ben yönetmenim.

Yönetmen olarak yaptığın işlerden bahseder misin?

B.B: Ben kısa film çekiyorum. Şu an kısa film yönetmeniyim. Her yönetmen gibi uzun metraj çekmek istiyorum. Bunu da projelendirmiş durumdayım. Mesele metrajın ne kadar uzun ya da kısa olduğu değil, anlatmak istediğiniz hikayeyi bütün süreç içinde anlatıp anlatamadığınız konusu. Kendimle ilgili hedeflerimden bir tanesi de her yaptığım işin süresini bir sonraki projede artırarak hareket etmem oluyor. Ve böylece uzun metraja varmak istiyorum. Eskiden hatam vardı. Mühendisken, "İki yıl sonra uzun metrajımı çekiyorum." demiştim. Büyük cümle. Cahilliğin büyük cesareti. İşin içine girince "Bekle Baturhan! Biraz sakin ol!" demeye başladım. Kırk beş saniye, sonra iki dakika, sonra üç dakika, sonra dört dakika bu böyle yüz yirmi dakikaya kadar gidecek. Bunun süresi de yok. Baturhan şu an kısa film çekiyor, belgesel çekiyor, klip çekiyor, reklam çekiyor, kurumsal işler çekiyor. Benim ilgilendiğim ve alakadar olduğum ve bu zamana kadar yapmadığım bir disiplinde beni geliştirecek ne varsa onu çekmeye çalışıyorum. Çok genel laf vardır ya, bir konuda uzmanlaşmak için yedi senenizi harcarsınız derler. Bu sürede neyde uzmanlaşmak istediğime yolda karar vereceğim. Çünkü su akar ve yolunu bulur. Bir fotoğraf eğitmenimin bana söylediği çok güzel bir laf vardı. "Bir gün kendinizi fotoğrafçı olarak hissetmeye başladığın an, elinizdeki kadrajı gördüğünüzde, fotoğrafı çekmekten vazgeçmeye başlayacaksınız. Bir gün çıktığınızda iki bin tane fotoğrafla değil, eve en fazla on beş tane fotoğrafla döndüğünüz gün kendinizi fotoğrafçı hissedeceksiniz." derdi. Ben de yaptığım işlerde neyi yapmayı isteyip, neyi yapmayı istemediğime karar verdiğimde, daha profesyonelleşmiş olduğumu bileceğim.

Ödüllerin var. Onlardan bahseder misin?

B.B: Evet, İkisi de kısa film. "Theory" ve "Moment". Theory, Kanada'dan ödül aldı. 2015 yılında, Toronto Urban Film Festivali'nden. Moment'ı da bu sene Londra'dan aldım. "Gold Movie Awards" yarışmasından en iyi kurgu alanında. Theory'nin ödül alması çok güzel ancak Moment'ın kurgu alanında ödül alması çok hoşuma gitti. Çünkü zaten bu konuda ödül almak istiyordum. Bir yönetmenin bana göre ve üstatlardan okuduğum kadarıyla en önemli özelliği, kurgusunun iyi olması. Ben de bunu başardığım için çok mutluyum.

En son yaptığın iş neydi?

B.B: En son müzik grubu Redd'in "Sextronot" şarkısının klibinin yönetmenliğini yaptım.

Fotoğraf: Cihan Ataseverr
Baturhan Bilgin

Bursa'da yaşayan yönetmen Baturhan Bilgin, "Moment" filmi ile  "Gold Movie Awards" film yarışmasında en iyi kurgu dalında ödüle layık bulundu. Bilgin,  11 Ocak 2018 tarihinde Londra "Canada Water Center" kültür merkezinde yapılacak ödül töreninde ödülünü alacak.

OLAY GAZETESİ

Bursa'da yaşayan yönetmen Baturhan Bilgin, "Moment" filmi ile  "Gold Movie Awards" film yarışmasında en iyi kurgu dalında ödüle layık bulundu. Bilgin,

11 Ocak 2018 tarihinde Londra "Canada Water Center" kültür merkezinde yapılacak ödül töreninde ödülünü alacak.

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Gold Movie Awards film yarışmasından en iyi kurgu dalında ödül aldı. 11 Ocak 2018tarihinde Londra “Canada Water Center” kültür merkezinde yapılacak ödül töreninde ödüller sahiplerini bulacak.

GOLD MOVIE AWARDS

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Gold Movie Awards film yarışmasından en iyi kurgu dalında ödül aldı. 11 Ocak 2018tarihinde Londra “Canada Water Center” kültür merkezinde yapılacak ödül töreninde ödüller sahiplerini bulacak.

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles Cine Fest  Online Film festivalinde Müzik Videoları kapsamında Yarı-Finalist seçilmiş olan Rock grubu Redd için hazırladığımız Tam bi delilik parçası için yapılmış müzik videosu, Carribean Film Festival& Market festivalinde   Müzik Videoları kapsamında Yarı-Finalist seçilmiştir. 

CARRIBEAN FILM FESTIVAL & MARKET

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles Cine Fest  Online Film festivalinde Müzik Videoları kapsamında Yarı-Finalist seçilmiş olan Rock grubu Redd için hazırladığımız Tam bi delilik parçası için yapılmış müzik videosu, Carribean Film Festival& Market festivalinde 

Müzik Videoları kapsamında Yarı-Finalist seçilmiştir. 

2016 Yılında Rock grubu Redd için hazırladığımız Tam bi delilik parçası için yapılmış müzik videosu, Los Angeles Cine Fest  Online Film festivalinde   Müzik Videoları kapsamında Yarı-Finalist seçilmiştir. Detayları http://www.lacinefest.org/  sitesinden takip edebilirsiniz

LOS ANGELES CINE FEST FILM FESTIVAL

2016 Yılında Rock grubu Redd için hazırladığımız Tam bi delilik parçası için yapılmış müzik videosu, Los Angeles Cine Fest  Online Film festivalinde 

Müzik Videoları kapsamında Yarı-Finalist seçilmiştir. Detayları http://www.lacinefest.org/  sitesinden takip edebilirsiniz

Geçtiğimiz hafta Semi-Finalist olarak seçilen Moment, bu hafta Finalist olarak seçildi. Festivalle ilgili tüm detayları  http://www.hollywoodscreenings.org  sitesinden takip edebilirsiniz.

HOLLYWOOD SECRENINGS FILM FESTIVAL

Geçtiğimiz hafta Semi-Finalist olarak seçilen Moment, bu hafta Finalist olarak seçildi. Festivalle ilgili tüm detayları  http://www.hollywoodscreenings.org  sitesinden takip edebilirsiniz.

İzmir Uluslararası Film Festivali ve Boston Turkish Film Festival'da gösterim hakkı kazanan "Moment" , Hollywood Screenings Film Festival'da  semi-finalist oldu

HOLLYWOOD SECRENINGS FILM FESTIVAL

İzmir Uluslararası Film Festivali ve Boston Turkish Film Festival'da gösterim hakkı kazanan "Moment" , Hollywood Screenings Film Festival'da

semi-finalist oldu

OLAY TV - YÜZ YÜZE

OLAY TV de Kültür Sanat Program kategorisinde "Yüz Yüze" isimli tv programına Dilek Atlı'nın konuğu olduk. Programda Boston Turkish Film Festivaline seçilen Moment filminden başlayıp, mühendislikten  başlayan serüvenin ilerleyişini, sinema hakkında ve yaptığım işler hakkında samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Videoya tıklayıp, izleyebilrsiniz.

OLAY FM - SÜTLÜ ÇAY

OLAY FM de "Sütlü Çay" isimli radyo programına Dilek Atlı'nın konuğu olduk. Programda Boston Turkish Film Festivaline seçilen Moment filminden başlayıp, sinema hakkında ve yaptığım işler hakkında samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Videoya tıklayıp, Radyo programının kaydını dinleyebilirsiniz.

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Boston Türk Film Festivali’nde izleyici ile buluşuyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda finalist filmler arasında yer alan “MOMENT” filmi 5 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 19:00'da Boston Goethe Enstitusu'nde gösterilecektir.    Moment; günlük yaşantının sıkıcılığı içerisinde hapsolmuş modern şehirli insanın bütün bu günlük rutinleri sırasında yaşanan duygusal bir deprem anını; yani “AŞIK” olmayı ve bunun bütün rutinlerini ve alışkanlıklarını nasıl sarstığını anlatan yenilikçi  bir kısa film...    4 Kasım-13 Kasım 2016 tarihleri arasında devam edecek olan festivalin en büyük özelliği her yıl Ermenistan, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Güney Kore, Meksika, Nepal, Norveç, Rusya, Ukrayna, A

BOSTON TURKISH FILM FESTIVAL

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Boston Türk Film Festivali’nde izleyici ile buluşuyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda finalist filmler arasında yer alan “MOMENT” filmi 5 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 19:00'da Boston Goethe Enstitusu'nde gösterilecektir.

 

Moment; günlük yaşantının sıkıcılığı içerisinde hapsolmuş modern şehirli insanın bütün bu günlük rutinleri sırasında yaşanan duygusal bir deprem anını; yani “AŞIK” olmayı ve bunun bütün rutinlerini ve alışkanlıklarını nasıl sarstığını anlatan yenilikçi

bir kısa film...

 

4 Kasım-13 Kasım 2016 tarihleri arasında devam edecek olan festivalin en büyük özelliği her yıl Ermenistan, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Güney Kore, Meksika, Nepal, Norveç, Rusya, Ukrayna, Amerika, İngiltere, Venezuella ve Türkiye gibi çok farklı coğrafyalardan 300’den fazla filmin elemelere katılıp gösterimler için seçilmesi.“En İyi Belgesel Film”, “En İyi Kısa Film” ve “İzleyici Ödülü” dallarında ödüller verilecek yarışmanın sonuçları aralık ayı ortasında belli olacak ve sonuçlar festivalin

web sitesinden açıklanacaktır. Festivalle ilgili tüm detaylar ve festival programı için www.BostonTurkishFestival.org/competition ‘u ziyaret edebilirsiniz.

MOMENT filmi 11' 'incisi düzenlenen Boston Turkish Film Festivalde Finalist olarak seçilirken, Türkiyede 17 ncisi düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivalinde 3 Kasım Tarihinde gösterim hakkı kazanmıştır.  ​  Filmi izlemek isteyenler, 3 Kasım 2016 tarihinde Karşıyaka Sanat Merkezi salonunda saat 13:00 - 15:00 saatleri arasında gösterimde olacaktır.

17. ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ

MOMENT filmi 11' 'incisi düzenlenen Boston Turkish Film Festivalde Finalist olarak seçilirken, Türkiyede 17 ncisi düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivalinde 3 Kasım Tarihinde gösterim hakkı kazanmıştır.

Filmi izlemek isteyenler, 3 Kasım 2016 tarihinde Karşıyaka Sanat Merkezi salonunda saat 13:00 - 15:00 saatleri arasında gösterimde olacaktır.

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Boston Türk Film Festivali’nde izleyici ile buluşuyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda finalist filmler arasında yer alan “MOMENT” filmi 5 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 19:00'da Boston Goethe Enstitusu'nde gösterilecektir.    Moment; günlük yaşantının sıkıcılığı içerisinde hapsolmuş modern şehirli insanın bütün bu günlük rutinleri sırasında yaşanan duygusal bir deprem anını; yani “AŞIK” olmayı ve bunun bütün rutinlerini ve alışkanlıklarını nasıl sarstığını anlatan yenilikçi  bir kısa film...    4 Kasım-13 Kasım 2016 tarihleri arasında devam edecek olan festivalin en büyük özelliği her yıl Ermenistan, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Güney Kore, Meksika, Nepal, Norveç, Rusya, Ukrayna, A

SABAH GAZETESİ

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Boston Türk Film Festivali’nde izleyici ile buluşuyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda finalist filmler arasında yer alan “MOMENT” filmi 5 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 19:00'da Boston Goethe Enstitusu'nde gösterilecektir.

 

Moment; günlük yaşantının sıkıcılığı içerisinde hapsolmuş modern şehirli insanın bütün bu günlük rutinleri sırasında yaşanan duygusal bir deprem anını; yani “AŞIK” olmayı ve bunun bütün rutinlerini ve alışkanlıklarını nasıl sarstığını anlatan yenilikçi

bir kısa film...

 

4 Kasım-13 Kasım 2016 tarihleri arasında devam edecek olan festivalin en büyük özelliği her yıl Ermenistan, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Güney Kore, Meksika, Nepal, Norveç, Rusya, Ukrayna, Amerika, İngiltere, Venezuella ve Türkiye gibi çok farklı coğrafyalardan 300’den fazla filmin elemelere katılıp gösterimler için seçilmesi.“En İyi Belgesel Film”, “En İyi Kısa Film” ve “İzleyici Ödülü” dallarında ödüller verilecek yarışmanın sonuçları aralık ayı ortasında belli olacak ve sonuçlar festivalin

web sitesinden açıklanacaktır. Festivalle ilgili tüm detaylar ve festival programı için www.BostonTurkishFestival.org/competition ‘u ziyaret edebilirsiniz.

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Boston Türk Film Festivali’nde izleyici ile buluşuyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda finalist filmler arasında yer alan “MOMENT” filmi 5 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 19:00'da Boston Goethe Enstitusu'nde gösterilecektir.    Moment; günlük yaşantının sıkıcılığı içerisinde hapsolmuş modern şehirli insanın bütün bu günlük rutinleri sırasında yaşanan duygusal bir deprem anını; yani “AŞIK” olmayı ve bunun bütün rutinlerini ve alışkanlıklarını nasıl sarstığını anlatan yenilikçi  bir kısa film...    4 Kasım-13 Kasım 2016 tarihleri arasında devam edecek olan festivalin en büyük özelliği her yıl Ermenistan, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Güney Kore, Meksika, Nepal, Norveç, Rusya, Ukrayna, A

2015 yılında Toronto Urban Film Festivalinde “Theory” filmi ile izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü alan yönetmen “Baturhan BİLGİN” bu sefer de Moment filmi ile Boston Türk Film Festivali’nde izleyici ile buluşuyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda finalist filmler arasında yer alan “MOMENT” filmi 5 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 19:00'da Boston Goethe Enstitusu'nde gösterilecektir.

 

Moment; günlük yaşantının sıkıcılığı içerisinde hapsolmuş modern şehirli insanın bütün bu günlük rutinleri sırasında yaşanan duygusal bir deprem anını; yani “AŞIK” olmayı ve bunun bütün rutinlerini ve alışkanlıklarını nasıl sarstığını anlatan yenilikçi

bir kısa film...

 

4 Kasım-13 Kasım 2016 tarihleri arasında devam edecek olan festivalin en büyük özelliği her yıl Ermenistan, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Güney Kore, Meksika, Nepal, Norveç, Rusya, Ukrayna, Amerika, İngiltere, Venezuella ve Türkiye gibi çok farklı coğrafyalardan 300’den fazla filmin elemelere katılıp gösterimler için seçilmesi.“En İyi Belgesel Film”, “En İyi Kısa Film” ve “İzleyici Ödülü” dallarında ödüller verilecek yarışmanın sonuçları aralık ayı ortasında belli olacak ve sonuçlar festivalin

web sitesinden açıklanacaktır. Festivalle ilgili tüm detaylar ve festival programı için www.BostonTurkishFestival.org/competition ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Yönetmen Kısa Kesti    Theory Adlı filmiyle Toronto Urban Film Festivali'nde izleyicilerin seçtiği 'En iyi film Ödülü'nü alan yönetmen Baturhan BİLGİN, 'Kısa Kestik başlıklı söyleşisiyle Şahinkaya Kolejinde öğrencilerle bir araya geldi.    Kolejin Tea-Talk Yaşamdan Dersler Söyleşi Günleri'ne konuk olan ödüllü kısa film yönetmeni Baturhan BİLGİN, 11'inci sınıf öğrencileriyle sinema üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Büyük Sahne'de düzenlenen 'Kısa Kestik' başlıklı söyleşide, kısa film sanatı üzerine konuşan Bilgin, film çekiminde dikkat edilmesi gereken unsurları öğrencilerle paylaştı. Birçok kısa film çeşidinin olduğunu dile getiren Bilgin, "Kısa filmlerin, "Anlatacağımız konuyu seyirciye en iyi şekilde nasıl anlatırız" diye çekilmesi gerekir" dedi.    Kısa filmlerin bilmediğimiz değil, bildiğimiz konuları anlattığını dile getiren Baturhan BİLGİN, kısa filmlerin aynı zamanda farkındalık yarattığını da söyledi.    Kısa filmlerin dünya ve ülkemizdeki tarihçesi hakkında da Şahinka

Yönetmen Kısa Kesti

 

Theory Adlı filmiyle Toronto Urban Film Festivali'nde izleyicilerin seçtiği 'En iyi film Ödülü'nü alan yönetmen Baturhan BİLGİN, 'Kısa Kestik başlıklı söyleşisiyle Şahinkaya Kolejinde öğrencilerle bir araya geldi.

 

Kolejin Tea-Talk Yaşamdan Dersler Söyleşi Günleri'ne konuk olan ödüllü kısa film yönetmeni Baturhan BİLGİN, 11'inci sınıf öğrencileriyle sinema üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Büyük Sahne'de düzenlenen 'Kısa Kestik' başlıklı söyleşide, kısa film sanatı üzerine konuşan Bilgin, film çekiminde dikkat edilmesi gereken unsurları öğrencilerle paylaştı. Birçok kısa film çeşidinin olduğunu dile getiren Bilgin, "Kısa filmlerin, "Anlatacağımız konuyu seyirciye en iyi şekilde nasıl anlatırız" diye çekilmesi gerekir" dedi.

 

Kısa filmlerin bilmediğimiz değil, bildiğimiz konuları anlattığını dile getiren Baturhan BİLGİN, kısa filmlerin aynı zamanda farkındalık yarattığını da söyledi.

 

Kısa filmlerin dünya ve ülkemizdeki tarihçesi hakkında da Şahinkayalı öğrencileri bilgilendiren Bilgin, kısa filmlerde diyaloğun olmazsa olmaz olmadığını, diyalog olmadan da ses , efekt ve oyunculuk ile konunun seyirdciye aktarılabileceğini ifade etti.

Ödüllü Yönetmen Kısa Kesti - Diyalog Şart Değil    Theory Adlı filmiyle Toronto Urban Film Festivali'nde izleyicilerin seçtiği 'En iyi film Ödülü'nü alan yönetmen Baturhan BİLGİN, 'Kısa Kestik başlıklı söyleşisiyle Şahinkaya Kolejinde öğrencilerle bir araya geldi.    Kolejin Tea-Talk Yaşamdan Dersler Söyleşi Günleri'ne konuk olan ödüllü kısa film yönetmeni Baturhan BİLGİN, 11'inci sınıf öğrencileriyle sinema üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Büyük Sahne'de düzenlenen 'Kısa Kestik' başlıklı söyleşide, kısa film sanatı üzerine konuşan Bilgin, film çekiminde dikkat edilmesi gereken unsurları öğrencilerle paylaştı. Birçok kısa film çeşidinin olduğunu dile getiren Bilgin, "Kısa filmlerin, "Anlatacağımız konuyu seyirciye en iyi şekilde nasıl anlatırız" diye çekilmesi gerekir" dedi.    Kısa filmlerin bilmediğimiz değil, bildiğimiz konuları anlattığını dile getiren Baturhan BİLGİN, kısa filmlerin aynı zamanda farkındalık yarattığını da söyledi.    Kısa filmlerin dünya ve ülkemizdeki t

Ödüllü Yönetmen Kısa Kesti - Diyalog Şart Değil

 

Theory Adlı filmiyle Toronto Urban Film Festivali'nde izleyicilerin seçtiği 'En iyi film Ödülü'nü alan yönetmen Baturhan BİLGİN, 'Kısa Kestik başlıklı söyleşisiyle Şahinkaya Kolejinde öğrencilerle bir araya geldi.

 

Kolejin Tea-Talk Yaşamdan Dersler Söyleşi Günleri'ne konuk olan ödüllü kısa film yönetmeni Baturhan BİLGİN, 11'inci sınıf öğrencileriyle sinema üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Büyük Sahne'de düzenlenen 'Kısa Kestik' başlıklı söyleşide, kısa film sanatı üzerine konuşan Bilgin, film çekiminde dikkat edilmesi gereken unsurları öğrencilerle paylaştı. Birçok kısa film çeşidinin olduğunu dile getiren Bilgin, "Kısa filmlerin, "Anlatacağımız konuyu seyirciye en iyi şekilde nasıl anlatırız" diye çekilmesi gerekir" dedi.

 

Kısa filmlerin bilmediğimiz değil, bildiğimiz konuları anlattığını dile getiren Baturhan BİLGİN, kısa filmlerin aynı zamanda farkındalık yarattığını da söyledi.

 

Kısa filmlerin dünya ve ülkemizdeki tarihçesi hakkında da Şahinkayalı öğrencileri bilgilendiren Bilgin, kısa filmlerde diyaloğun olmazsa olmaz olmadığını, diyalog olmadan da ses , efekt ve oyunculuk ile konunun seyirdciye aktarılabileceğini ifade etti.

İzleyici oylaması 1.si “THEORY”    Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Toronto Urban Film Festival” kapsamında Türk yönetmen “Baturhan BİLGİN’nin “Theory” isimli filmi izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü aldı. 43 Ülkeden yüzlerce filmin katıldığı eleme sonucunda jüri tarafından festivalde gösterilmeye layık görülen tek Türk filmi olan “Theory” internet üzerinden yapılan izleyici oylaması sonucunda birinci oldu. “Theory” 60 saniye gibi kısa bir sürede insanın yaşam ve ölümle olan bağını sorgulayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.  12 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve 20 Eylül 2015 tarihinde sona eren “Toronto Urban Film Festival”in en büyük özelliği, uzunluğu 60 saniyenin üzerinde olmayan filmlerin şehrin metro istasyonlarında ve metro trenlerinin içerisinde 10 gün boyunca halk ile buluşturulması.    Festivalle ilgili tüm detaylar için; http://www.torontourbanfilmfestival.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.    Baturhan BİLGİN : 1982’de Kocaeli’nde doğdu, İlkokuldan bu yana Resi

İzleyici oylaması 1.si “THEORY”

 

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Toronto Urban Film Festival” kapsamında Türk yönetmen “Baturhan BİLGİN’nin “Theory” isimli filmi izleyici ödülleri dalında birincilik ödülü aldı. 43 Ülkeden yüzlerce filmin katıldığı eleme sonucunda jüri tarafından festivalde gösterilmeye layık görülen tek Türk filmi olan “Theory” internet üzerinden yapılan izleyici oylaması sonucunda birinci oldu. “Theory” 60 saniye gibi kısa bir sürede insanın yaşam ve ölümle olan bağını sorgulayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

12 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve 20 Eylül 2015 tarihinde sona eren “Toronto Urban Film Festival”in en büyük özelliği, uzunluğu 60 saniyenin üzerinde olmayan filmlerin şehrin metro istasyonlarında ve metro trenlerinin içerisinde 10 gün boyunca halk ile buluşturulması.

 

Festivalle ilgili tüm detaylar için; http://www.torontourbanfilmfestival.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Baturhan BİLGİN : 1982’de Kocaeli’nde doğdu, İlkokuldan bu yana Resim,Tiyatro,Fotoğraf eğitimlerinden bu yana,mühendislik eğitimi sürecinde müzikle ilgilendi. İlk belgeselini Büyük Ağrı zirve çıkışını ve sonra da 1. Uluslararası Fotofest, Çekim Alanı Sinema Derneği ekibiyle birlikte teslim etti. Theory filmiyle Haziran 2015 te Sırbistan uluslar arası film festivalinde gösterim hakkı kazandı

TUFF returns to Toronto subway screens this fall, showcasing the best of hundreds of submissions from across Canada and around the world. In 2015 we will be showcasing truly unique and wholly creative silent one-minute film, video and animation from across Canada and around the world. TUFF films screen every 5 minutes on 292 Pattison Onestop digital screens on subway platforms at 63 subways stations across Toronto.   Named one of MovieMaker Magazines 'Coolest Film Festivals' for 2010, TUFF - the film festival for commuters - showcases the best film, video, and animation from professional and emerging filmmakers. We ask filmmakers to submit work that will be of interest to an urban population and that is appropriate for a general audience.   TUFF works with professional programmers to choose our official selections, and program them over the many days of our public festival. Our Guest Judge then chooses the films to be awarded our top prizes.   The film festival for commuters... every S

TUFF returns to Toronto subway screens this fall, showcasing the best of hundreds of submissions from across Canada and around the world. In 2015 we will be showcasing truly unique and wholly creative silent one-minute film, video and animation from across Canada and around the world. TUFF films screen every 5 minutes on 292 Pattison Onestop digital screens on subway platforms at 63 subways stations across Toronto. 

 

Named one of MovieMaker Magazines 'Coolest Film Festivals' for 2010, TUFF - the film festival for commuters - showcases the best film, video, and animation from professional and emerging filmmakers. We ask filmmakers to submit work that will be of interest to an urban population and that is appropriate for a general audience. 

 

TUFF works with professional programmers to choose our official selections, and program them over the many days of our public festival. Our Guest Judge then chooses the films to be awarded our top prizes. 

 

The film festival for commuters... every September in subway stations across Toron

Toronto Urban Film Festivali’nde Bir Türk Yönetmen!  Türk yönetmen Baturhan Bilgin'in filmi Toronto'da izleyiciyle buluşacak.  Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Toronto Urban Film Festivali kapsamında Türk yönetmen “Baturhan BİLGİN’in “Theory” isimli filmi de izleyici ile buluşuyor.   43 Ülkeden yüzlerce filmin katıldığı eleme sonucunda juri tarafından festivalde gösterilmeye layık görülen tek Türk filmi “Theory”, 60 saniyede insanın yaşam ve ölümle olan bağını sorgulayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.   12 Eylül 2015 tarihinde başlayan festivalin en büyük özelliği, uzunluğu 60 saniyenin üzerinde olmayan filmlerin şehrin metro istasyonlarında ve metro trenlerinin içerisinde 10 gün boyunca halk ile buluşturulması.  Ayrıca 12-20 Eylül 2015 tarihleri arasında internet üzerinde yapılan halk oylaması ile ödül kazanan filmler belli olacak.

NTV

Toronto Urban Film Festivali’nde Bir Türk Yönetmen!

 

Türk yönetmen Baturhan Bilgin'in filmi Toronto'da izleyiciyle buluşacak.

 

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Toronto Urban Film Festivali kapsamında Türk yönetmen “Baturhan BİLGİN’in “Theory” isimli filmi de izleyici ile buluşuyor. 

 

43 Ülkeden yüzlerce filmin katıldığı eleme sonucunda juri tarafından festivalde gösterilmeye layık görülen tek Türk filmi “Theory”, 60 saniyede insanın yaşam ve ölümle olan bağını sorgulayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

 

12 Eylül 2015 tarihinde başlayan festivalin en büyük özelliği, uzunluğu 60 saniyenin üzerinde olmayan filmlerin şehrin metro istasyonlarında ve metro trenlerinin içerisinde 10 gün boyunca halk ile buluşturulması. 

Ayrıca 12-20 Eylül 2015 tarihleri arasında internet üzerinde yapılan halk oylaması ile ödül kazanan filmler belli olacak.

Toronto Urban Film Festivali’nde Bir Türk Yönetmen!  Öteki Sinema 16 Eylül 2015 Sinema Haberleri  Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Toronto Urban Film Festivali kapsamında Türk yönetmen “Baturhan Bilgin’in “Theory” isimli filmi de izleyici ile buluşuyor.  43 Ülkeden yüzlerce filmin katıldığı eleme sonucunda jüri tarafından festivalde gösterilmeye layık görülen tek Türk filmi “Theory”, 60 saniyede insanın yaşam ve ölümle olan bağını sorgulayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.  12 Eylül 2015 tarihinde başlayan festivalin en büyük özelliği, uzunluğu 60 saniyenin üzerinde olmayan filmlerin şehrin metro istasyonlarında ve metro trenlerinin içerisinde 10 gün boyunca halk ile buluşturulması. Ayrıca 12-20 Eylül 2015 tarihleri arasında internet üzerinde yapılan halk oylaması ile ödül kazanan filmler belli olacak.  Festivalle ilgili tüm detaylar, haritalar, festival programı ve film oylaması için:  http://www.torontourbanfilmfestival.com/

ÖTEKİ SİNEMA

Toronto Urban Film Festivali’nde Bir Türk Yönetmen!

 

Öteki Sinema 16 Eylül 2015 Sinema Haberleri

 

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Toronto Urban Film Festivali kapsamında Türk yönetmen “Baturhan Bilgin’in “Theory” isimli filmi de izleyici ile buluşuyor.

 

43 Ülkeden yüzlerce filmin katıldığı eleme sonucunda jüri tarafından festivalde gösterilmeye layık görülen tek Türk filmi “Theory”, 60 saniyede insanın yaşam ve ölümle olan bağını sorgulayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

 

12 Eylül 2015 tarihinde başlayan festivalin en büyük özelliği, uzunluğu 60 saniyenin üzerinde olmayan filmlerin şehrin metro istasyonlarında ve metro trenlerinin içerisinde 10 gün boyunca halk ile buluşturulması. Ayrıca 12-20 Eylül 2015 tarihleri arasında internet üzerinde yapılan halk oylaması ile ödül kazanan filmler belli olacak.

 

Festivalle ilgili tüm detaylar, haritalar, festival programı ve film oylaması için:  http://www.torontourbanfilmfestival.com/

TUFF (the Toronto Urban Film Festival) remains the largest film festival for commuters in North America.  From September 12th to the 20th, shorts from around the globe will play on TTC’s 290 available screens and set out to entertain and captivate.  I’ve caught some of this year’s picks – it’s a real mixed bag.  Some of the films will arouse plenty of interest, other projects have trouble overcoming the withdrawal of sound while squeezing a story into a condensed duration.  Another thinker is a submission from Bursa, Turkey.   Baturhan Bilgin’s Theory features an older man struggling while descending a flight of stairs as he passes an energetic younger man who has an uncanny appearance.  Especially since both gentlemen are carrying the same type of baggage.  While the short’s bleak ending may have you distracted and bummed out during the early morning rush hour, the message Bilgin is hinting at sticks long after Theory has finished.  Sharon Switzer, the founder/director of TUFF, has al

WYLIE WRITES

TUFF (the Toronto Urban Film Festival) remains the largest film festival for commuters in North America.  From September 12th to the 20th, shorts from around the globe will play on TTC’s 290 available screens and set out to entertain and captivate.  I’ve caught some of this year’s picks – it’s a real mixed bag.  Some of the films will arouse plenty of interest, other projects have trouble overcoming the withdrawal of sound while squeezing a story into a condensed duration.

 

Another thinker is a submission from Bursa, Turkey.

 

Baturhan Bilgin’s Theory features an older man struggling while descending a flight of stairs as he passes an energetic younger man who has an uncanny appearance.  Especially since both gentlemen are carrying the same type of baggage.  While the short’s bleak ending may have you distracted and bummed out during the early morning rush hour, the message Bilgin is hinting at sticks long after Theory has finished.

 

Sharon Switzer, the founder/director of TUFF, has also submitted a film.  Her timely titled film #HeardOnTransit writes phrases across the screen that others have been caught saying out loud on various transits.  The sepia-toned short keeps a limited style, but the phrases are able to hit some wild reactions with unfiltered poignancy.

bottom of page